1. Sušenky a ořechy nasypte do mixéru. Dobře rozmixujte. Směs poté přesypte do mísy a přidejte rozpuštěné máslo. Propracujte, aby se ingredience krásně spojily.
2. Vzniklou směs natlačte do 25cm kulaté formy. Na uhlazení můžete použít dno rovné skleničky. Dejte do lednice dostatečně vychladit a ztuhnout na cca 1 hodinu.
3. Mezitím si připravte náplň. Dýni oloupejte, nakrájejte na menší kostičky a rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Zasypte kořením a dejte péct do trouby na 175 °C, mělo by stačit asi 30 minut.
4. Jakmile je dýně měkká, vyndejte ji z trouby, přesypte do mixéru, přidejte předem namočenou a vymačkanou želatinu (stačí 10 minut ve studené vodě) a rozmixujte. Poté nechte úplně vychladnout.
5. Do velké mísy dejte vychlazený tvaroh a mascarpone přímo z lednice, cukr a šlehejte na střední rychlost. Přidejte hotové dýňové pyré, zašlehejte a hotový krém navrstvěte na vychlazený korpus.
6. Nechte ztuhnout v lednici přes noc. Před podáváním dozdobte mletými ořechy a smetanovým krémem. Ten připravte vyšleháním studeného mascarpone a smetany s trochou cukru. Jakmile se začnou dělat špičky, přendejte ho do zdobicího sáčku a cheesecake dozdobte.